top of page

Voor Professionals

Landschap van Rouw:

studiesessies over verliesgeboorte

 

Ben je werkzaam in de geboortezorg en wil je meer kennis over alle facetten van het ondersteunen bij verlies van zwangerschap?

Deze specialistische studiedag bestaande uit verschillende modules, helpt jou om het verschil te maken voor ouders die verwelkomen en ook afscheid moeten nemen.

 

Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd Rouwdoula draag ik mijn kennis over aan jou, omdat deze specifieke zorg onderbelicht is en juist zo essentieel.

 

Voor doula's, verloskundigen, kraamverzorgers, lactatiedeskundigen, andere professionals en geïnteresseerden heb ik een verdiepende studiedag ontwikkeld die de fundamentele kennis en handelingskaders aanreikt rondom afbreking, miskraam, ernstige medische diagnoses, NICU ervaring, stilgeboorte en post natale sterfte.

Ook bied ik een verdiepende studiedag aan over het ondersteunen bij abortus, een onderwerp dat maatschappelijke en psychologische aspecten met zich meebrengt die onverdeelde aandacht verdienen.

 

De modules bieden evidence based informatie over verliesgeboorte, ervaringsverhalen, praktische handelingskaders en zelfzorg als professional.

 

Deze 1-daagse studiedagen zijn beide geaccrediteerd door de NBvD voor 4 studiepunten.

 

Ook leid ik op maat gemaakte pitches, presentaties en podcasts over verliesgeboorte, rouw en de impact van verlies op de werkvloer voor organisaties.

Over Laurina als docent

“Na de scholing heb ik praktische handvatten meteen kunnen gebruiken in de praktijk. Ook het aanhalen van actuele ontwikkelingen vond ik sterk.

De informatie die verder verdiepend was, over zingeving bijvoorbeeld, was heel rijk en teveel om hier op te noemen: zo veel om mee aan de slag te gaan! Ik ben mij nu nog meer bewust van de waarde van deze ondersteuning.” 

bottom of page