top of page

Rouwdoula/verliesgeboorte doula

bij ziekte en dood rondom de geboorte

 

Soms is je baby niet gezond en breekt een tijd aan vol zorgen en onzekerheid.

"Het ziet er allemaal goed uit" is dan niet aan de orde; je hele bestaan staat op z'n kop.

Vaak ga je een medisch traject in en komt er heel veel op je af.

Al die informatie…

 

Maar hoe weeg je af? Welke keuzes kan je achter staan?

Temple Candles

Rouw

Ik ben beschikbaar bij alle vormen van verliesgeboortes, als doula (rouwdoula/verliesgeboortedoula) en counselor, persoonlijk en via telefonische en online ondersteuning.

Ik heb jarenlange ervaring, talrijke bronnen van betrouwbare informatie en contacten tot mijn beschikking waar gebruik van gemaakt kan worden.

Lees hier onder over de verschillende vormen van ondersteuning die ik je kan bieden.

Soms sterft een baby, in de buik of na de geboorte, na een onverwachte zwangerschap of na er juist zo vreselijk lang naar uit te hebben gekeken. Dit kan een bewuste afbreking van een zwangerschap betreffen, of een spontane miskraam, bij een vroege zwangerschap of bij een al voldragen kind.

 

Het verdriet is dan vaak immens groot.

Je wereld lijkt onherkenbaar veranderd en je toekomst in één klap weg.

Je raakt in shock of gaat in overlevingsmodus.

Alles doet je pijn, mentaal en fysiek, of je voelt juist helemaal niets.

Je gelooft het niet of het besef komt als een mokerslag bij je binnen.

Je voelt je schuldig. Eenzaam. Wanhopig.

 

Als je plotseling in "een landschap van rouw" terecht komt, zal ik bij je blijven in die woestenij.

  • Ik zal helpen herinneringen te maken van hoe welkom je kindje was en het afscheid dat zal volgen passend te maken.

  • Ik kan praktische zaken voor je regelen maar ook kan ik de luisteraar zijn van alles wat je te vertellen hebt over wat je meemaakt.

  • Ik kan je ondersteunen in de verandering die je persoonlijk doormaakt (transitie) bij het met je meedragen van zo een groot verlies door counseling.

  • Ik kan de verbinding zijn tussen jou en de wereld zodat je op je eigen tijd en naar eigen behoefte weer in contact kan komen met die wereld.

Maar vooral zal ik naast je staan en je steunen in dit zeer persoonlijke en intieme proces.

Het rouwgesprek;
Op verhaal komen

 Dit gesprek biedt de ruimte om je ervaringen te delen en daarmee voor een deel weer te doorleven. Ik bied kaders en begrippen aan uit de rouwkennis die inzicht kunnen bieden in je rouwbehoeften en hoe je die kan uiten en vormgeven. Dit biedt een goede bedding voor het omgaan met je rouw zoals jou dat past.

(120 euro per sessie, 1,5 uur)

Het rouwgesprek;
Rouwpad lopen

Buiten zijn in de natuur is heel heilzaam als je in rouw bent. Vaak is er minder belemmering om je gevoel te ervaren en uit te spreken. Deze wandeling kent een methodiek waarin levensthema’s door mij naar voren worden gebracht en die jij kan onderzoeken. Het resultaat is helderheid en vaak ook het ervaren van meer rust.

(120 euro per sessie, 1,5 uur).

 

Ondersteuning bij verliesgeboorte

Ik ben er voor zwangeren en hun partner voorafgaand, tijdens en na de afbreking en/of verlies van een zwangerschap. Ik verzorg je, ondersteun het fysiologische proces, ben volledig betrokken en sta zonder oordeel naast je. Ik bewaak de emotionele ruimte waarin jij beslist hoe je het verlies vorm en ruimte geeft. Er zijn meer keuzes, opties en alternatieven dan je wellicht denkt. Je hoeft dit niet alleen te doen. 

(starttarief 250 euro)

mogelijkheden rouwondersteuning

Over Laurina als docent

“Na de scholing heb ik praktische handvatten meteen kunnen gebruiken in de praktijk. Ook het aanhalen van actuele ontwikkelingen vond ik sterk.

De informatie die verder verdiepend was, over zingeving bijvoorbeeld, was heel rijk en teveel om hier op te noemen: zo veel om mee aan de slag te gaan! Ik ben mij nu nog meer bewust van de waarde van deze ondersteuning.” 

bottom of page